si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
fotoni captivi
2014-11-12 01:46:23
Nu am multe fotografii, sau poze [la un moment dat, cam acum 2 ani am incetat sa fac diferenta intre astea doua; as zice ca de fapt ambele cuvinte se refera la momente; dar asta tine de noua mea obsesie legata de timp, obsesie la care pizda de lucy n-a ajutat deloc], pe aici.
De unele imi dau seama ca-s penibile. Altele imi plac foarte mult. Nu sustin ca au o valoare extraordinara, dar sunt apropiate de mine. Si as vrea sa scriu cateva cuvinte despre cele mai importante:
1 - facuta acum multi ani, pe timpul cand chiar caram aparatul cu mine cand ieseam din casa. mergeam spre casa unui prieten si am vazut porumbeii aia pe sarma. pozitia lor e total intamplatoare. am facut mai multe cadre si asta mi s-a parut cel mai bun. nu pentru contur, ci pentru familiaritatea pe care par s-o aiba unul cu celalalt. unul pare ca se uita in spate, iar celalalt, observand asta, e interesat de ce vede primul.
2 - Rosia, inainte sa fie cool, atunci cand era doar frumoasa! ultimele doua, impreuna, fac cea mai buna fotografie a mea de pana acum. pana si Pinterest e de acord. sunt fotografiile care m-au si determinat sa scriu postul asta, pentru ca le-am vazut preluate in diverse locuri [forumuri, articole pe bloguri]. sunt si pozele care imi aduc cel mai mult trafic [nu ca asta ar insemna ceva]. sunt fotografiile care mi-au aratat latura aia cu "daca ti-o fura cineva ar trebui sa te bucuri, ca inseamna ca i-a placut".
3 - facuta tot acum multi ani, la tara. lumina mai deloc, dar am avut noroc ca pisica se simtea foarte in siguranta in patul ala. pentru mine tara bunicilor a insemnat pisici, si chiar daca poza asta e facuta la niste ani dupa copilarie, fix asta inseamna pentru mine: copilarie.
4 - facuta intr-un cinematograf gol, in care am si adormit vazand unul dintre filmele mele favorite, cu unul dintre actorii mei favoriti - broken flowers. imi plac frunzele cazute. daca vad una care imi place cazuta pe jos o iau si merg cateva strazi cu ea. pana acum nu am intrebat-o pe nici una ce parere are despre asta.
5 - un autoportret facut la cateva blocuri de unde stateam. nu era o zona prin care sa am drum, nici nu mai stiu cum am ajuns acolo prima data, cand am vazut scrisul de pe perete. dar am zis ca vreau sa fac poza asta partial pentru ca imi era frica sa o spun, partial pentru ca se potrivea atat de bine. primul partial a fost mai mare. nu inteleg nici acum cum de a iesit atat de bine, atat de cum vroiam sa iasa. intr-adevar am stat vreo doua ore pe acolo, a fost foarte muncita, dar nu si meritata, ca nu prea stiam ce fac. am mai trecut de cateva ori pe acolo, cam o data la 2-3 ani, dar fix pentru ca vroiam sa vad daca mai e scrisul. acum vreo 2 ani era, dupa aia au izolat blocul.
6 - o imagine cu care m-am trezit in cap intr-o zi si am zis eu trebuie sa fac asta. a iesit foarte apropiat de cum o vedeam.
7 - intr-o tura pe munte, in Crai, mergand spre Diana din ce-mi aduc aminte. mergeam putin inainte si cand am iesit dintre copaci era minunatia asta in fata. m-am panicat, am facut niste poze, cea mai decenta e asta. dupa care m-am panicat si cand am ajuns acasa, si am sters originalul. mi-a zis cineva acum vreun an si ceva ca ii place foarte mult.
8 - o serie jucausa care nu a iesit prima data cand am incercat-o. tot asa, nu mai stiu de unde mi-a venit ideea, dar am fost destul de pornit sa o fac. recuzita e inca vie, cine-stie daca nu o sa revina?!
9 - a doua poza - e o mica incercare de fotografie de strada, un subiect care mi se pare foarte interesant, si pe care l-as incerca mai des daca nu as avea fata asta de stalker.
10 - poza cu fetita, poza cu fetita! :D! s-au potrivit toate pentru poza asta. lumina perfecta, personaje foarte expresive [adica uitati-va doar la privirea tatalui si va dati seama de ce am zis ce am zis mai sus. daca mai tineam aparatul spre ei 5 secunde inotam din Asia pana in Europa]. am fost si sunt in continuare foarte fericit de poza asta, chiar daca sunt putin dezamagit ca nu mi-a zis cam nimeni ca-i buna. de obicei nici nu astept sa mi se zica, dar aici am considerat ca chiar merita.
11 - scrie acolo ce si cum. facuta intr-o dimineata cetoasa de pe rectoratul Politehnicii. deci am facut ceva bun la facultate :)
12 - o serie destul de muncita, de care sunt multumit. tot folosesc imaginile astea ca background-uri si ma fac sa ma simt bine cand le vad. as vrea sa o completez candva.
Probabil ca se fac / s-au facut / se vor face vreo 10 ani de cand mi-am luat primul dSLR, nu mi se pare destul de important incat sa caut. Poate si pentru ca din ultimii 6 nu am decat 2 puncte din 12, din care una, aia cu seria de la UNArte e trasa de par [in sensul ca n-as fi facut-o daca nu ma inscriam la cursurile lor].
- Se putea mai bine?
- Clar!
- O sa fie mai bine?
- Sau n-o sa mai fie deloc.
- Cea mai buna fotografie?
- Inca nu, asta-i clar!
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.