si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
asa tarziu, atat de devreme
2013-10-14 13:48:23
Timpul e un dusman pervers. Daca-i dai prea multa atentie il pierzi. Daca nu te gandesti la el fuge. Imi place expresia de "spend time". E foarte bine ancorata in realitate. Uite in sfarsit o resursa care e dreapta cu toti, nu se mosteneste, nu poate fi furata sau instrainata. Poate fi pierduta in schimb, dar nu o poate gasi nimeni altcineva in locul nostru. Cred ca ar fi foarte benefic sa ne invete cineva cum sa cheltuim acasta resursa. Sunt lucruri pe care le poti obtine pocnind din degete. Bunuri materiale, distractie, plimbari - experiente de duzina. Cred ca timpul cu adevarat folosit bine, este cel investit in noi si in cei cativa oameni de care ne pasa. Sigur, ne vor enerva, ne vor face sa ne gandim ce naiba avem in comun. Dar cred ca decat sa renuntam la ce avem si sa experimentam, mai bine ne adunam gandurile si continuam sa cladim.
Si nu, nu e vorba de a nu putea sa renunti la ceva. Sa renunti e un lucru usor, pe care il putem face in orice clipa. E trivial.
Am zis ca timpul e un dusman. Dar poate ca noi suntem mai mult dusmanul lui pentru ca il cheltuim ciudat. Traim mai mult, dar in loc sa petrecem cei 5/10/20 de ani pe care i-am castigat cu persoanele iubite, sa ajungem sa stim cat mai mult despre ele, il petrecem cu mai multe persoane. In loc sa ne bucuram ca ne putem vedea copii formandu-si familii ale lor si sa ne minunam ca ne putem cunoaste stranepotii alergam mai mult dupa fiecare frunza care cade din cer. In perspectiva asta cred ca-i mai avantajos sa ne apucam de fumat.
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.