si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
Ce inseamna o frunza? Doar una? Pai sunt mii! In fiecare primavara ies sute din fiecare creanga si ne bucura cu verdele si cu prospetimea lor. Dupa aia le uitam, pana toamna, cand cad si sunt peste tot. Poate ne bucura cu jocul lor de-a prinselea in vant, poate ni se pare trist ca "se termina", sau poate ne everveaza ca nu sunt stranse mai repede.
Dar ce inseamna frunza care a cazut peste noi in timp ce ne-am sarutat prima data? Este cea mai importanta, pentru ca un lucru atat de simplu ne poate face sa retraim o intreaga istorie intr-o singura clipa. Sau prima frunza a copacului pe care l-am plantat si am stat pana in primavara cu grija ca poate nu am fost destul de atenti?!
Bunicul meu a plantat o livada de ~1200 de pomi. Tin minte cat de fericit era ca absolut toti pomii se prinsesera. Si cat de fericit a fost cand a vazut primele flori iar dupa aia cand am mancat primele mere impreuna. Fix in acea livada ma simt cel mai mult "acasa".
Mi-a ramas in minte o stire care zicea ca odata cu ocazia nasterii nepotului, un om i-a facut un cont de un milion de Euro. Si ma gandeam eu atunci ca banii nu prea au o valoare intrinseca, si un cadou mult mai frumos ar fi fost sa ii fi plantat o padure, garantand astfel ca padurea aia va fi acolo si peste 18 ani.
Dar se poate si fara un milion de Euro. ViitorPlus este o asociatie cu multe proiecte misto. Printre ele se numara si "Padurea Copiilor", proiect in cadrul caruia ei si-au propus sa planteze un copac pentru fiecare nou-nascut din Romania [deci nepotul are acum un milion de Euro si un copac :) ]. Am fost la plantarile lor din toamna lui 2012 si 2013, deci pot garanta ca lucrurile chiar se fac. In 2013 chiar am vazut copaceii plantati de noi cu un an inainte.
Pentru continuarea proiectului este nevoie de fonduri, iar pentru constientizarea acestui aspect, cat si a importantei proiectului lor, ViitorPlus organizeaza la sfarsitul lunii un cros, la care vom alerga si noi: un grup de patru oameni, pasionati de munte si natura, care ne-am incapatanat sa ii ajutam. Pentru asta avem nevoie de cat mai multi oameni care sa faca o donatie sau sa raspandeasca vestea.

blog, natura, Sorin Buturugeanu
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.