si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
monstrii
2015-07-07 06:11:07
ascultam un cantec de copii despre "motanul golanul" si m-am gandit ca nu e ok sa le zici copiilor ca:
- "s-a insurat bietul motan" - ca asa ajung tot felul de tulburati care o ard aiurea si pe care nu-i opreste nimic
- "ce sunt eu de vina" - ca pana mea, nu e treaba mea
pe de alta parte, cam toate filmele unde exista un caracter negativ, arata intr-un moment razbunarea binelui asupra raului. daca e vorba de niste albine ucigase, cel mai probabil cineva o sa le dea cu flit pe toate si ele o sa cada in chinuri.
problema e ca razbunarea asta nu e chiar ok. tind, inca, sa cred ca marea nostra majoritate nu e intrinsec rea. nu vrea sa vada lumea arzand. vrea probabil altceva, si vrea atat de mult incat ar trece peste foarte multe lucruri, dar nu ala e scopul ei. e proasta, e egoista, e delasatoare, e speriata, e lacoma, e nesimtita, dar nu e rea.
o persoana rea ar depune foarte mult efort si ar risca foarte mult sa fure un post sau un iubit, dupa care ar da cu el de pamant. accentul pe foarte mult efort. o persoana proasta / nesimtita o sa faca asta doar pentru ca ii este relativ usor, si beneficiile de moment ar fi mai mari decat efortul depus, crezand ca risca foarte putin.
e o diferenta mare!
si mai e o chestie: cand vine vorba de actiune impotriva ucigaselor albine, cel care se razbuna are o satisfactie anormala impotriva unei fiinte care nu era rea, ci doar vroia sa isi faca cuib in matele cuiva. si satisfactia asta e rautate care nu dispare.
nu dispare niciodata.
sa zicem ca cineva ti-a facut o nedreptate grava. din punctul ala e fix no-win situation. nu poti sa treci peste si sa ierti pentru ca o sa se mai repete. nu poti sa ii faci rau celui care ti-a facut nedreptatea, pentru ca in momentul in care ii faci raul, tu esti cel care a gresit, pentru ca raul initial a fost o prostie, iar durerea pe care ai provoca-o tu ar fi doar de dragul durerii.
nu poti sa-i ceri cuiva sa-si taie niste degete ca sa stie cam cat rau ti-a facut, ca daca o face oricum nu o sa mai poti da ochii cu el. si daca nu si le taie nu o sa simti niciodata ca a inteles. din pacate. dar poti sa speri ca la un moment dat o sa si le prinda intr-un circular de la inelar pana la umar. macar atat sa poti sa-i zici dupa aia: "eh, cam asa a fost".
you can't hurt me without hurting yourself!
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.